MediaWatch

Ekstra Bladet: "Du skal se, hvad der foregår, fogedforbud eller ej"

Ekstra Bladet har trodset fogedforbud mod at vise skjulte TV 2-optagelser fra plejehjem. Ifølge chefredaktør Poul Madsen er det for at forhindre, at sagen bliver glemt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Skjulte TV 2-optagelser af behandlingen af en 90-årig kvinde på et plejehjem i Aarhus er så vigtige, at de skal frem for offentligheden. Sådan lyder det i en leder fra Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, efter avisen har valgt at trodse et fogedforbud mod at vise materialet.

"Optagelserne er rystende, både for de pårørende og for mig, der nu har set Elses hverdag. Men du må ikke. Kommunen har nemlig fået nedlagt fogedforbud mod, at optagelserne bliver vist. Men du skal se, hvad der foregår, fogedforbud eller ej. Og det kan du nu, her på Ekstra Bladet," skriver Poul Madsen.

Selvom optagelserne ikke er vist på TV 2, har sagen bl.a. ført til, at plejehjemmets forstander er afskediget.

Fogedforbuddet mod at vise optagelserne blev nedlagt af Vestre Landsret i sidste uge, fordi den ældre kvinde på optagelserne er demensramt og ifølge landsretten derfor ikke i stand til at give et gyldigt samtykke til optagelserne. Det var Aarhus Kommune, som fik nedlagt forbuddet.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs