MediaWatch

Forligsmand udskyder DR-konflikt 14 dage

Den varslede konflikt i DR, der kunne føre til arbejdsnedlæggelse 1. juni, er udskudt i to uger efter parternes første forhandlingsmøde i Forligsinstitutionen.

Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Arbejdskonflikten hos DR, der stod til at bryde ud 1. juni, er udskudt med 14 dage, efter forhandlingerne er flyttet til Forligsinstitutionen, skriver Journalisten.

Parterne mødtes i det nye forhandlingsforum første gang onsdag. Journalisten skriver, at parterne mødes næste gang 4. juni.

Forhandlingerne om nye overenskomster for så godt som alle DR's ansatte blev skudt i gang tidligere på foråret. De nuværende overenskomster udløber 1. juni, og i midten af maj varslede DR lockout af en række medarbejdere med udsigt til deadline 1. juni. Det blev mødt af et strejkevarsel fra medarbejderside. Onsdag flyttede forhandlingerne så til Forligsinstitutionen.

Konfliktvarslet omfatter medarbejdere fra ti forbund: Djøf, Magisterforbundet, IDA, Bibliotekarforbundet, Dansk Journalistforbund (DJ) samt FH-forbundene Metal, HK, 3F København, 3F Industri og Medieforbundet i DR, MDR.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere