MediaWatch

Retningslinjer slækker på afstandskrav til film- og tv-produktioner

Kulturministeriets retsningslinjer for genåbning af kulturproduktioner betyder, at film- og tv-optagelser får mulighed for at genåbne, mener Producentforeningen.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Film- og tv-producenter får med nye retningslinjer fra Kulturministeriet, som slækker på afstandskrav, mulighed for at komme i gang igen efter coronanedlukning. Sådan siger Producentforeningens formand, Jørgen Ramskov, til Filmmagasinet Ekko.

"Det bliver jo lidt svært at holde to meters afstand i for eksempel sexscener – for da slet ikke at tale om gruppesexscener – og derfor er det også godt, at der netop er lavet en undtagelse for to meters-reglen," siger han til Ekko.

I ministeriets retningslinjer for "kulturproduktioner", som udkom fredag, lyder det, at der skal holdes to meters afstand ved aktiviteter med "kraftig udånding" - men at der kan gøres undtagelser fra reglen, hvis afstanden gør det umuligt at gennemføre arbejdet.

"I situationer hvor det er vanskeligt eller umuligt at overholde afstandsanbefalinger eller regulere afstand til andre, er det vigtigt at reducere antallet og varigheden af kontakter særligt ift. ansigt-til-ansigt kontakter," lyder det i retningslinjerne, hvor der også står, at aktiviteter med fysisk kontakt kan gennemføres, hvis der ellers er stor opmærksomhed på øvrige anbefalinger om bl.a. hygiejne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere