MediaWatch

Dansk journalist dømt for terrorpropaganda i Tyrkiet

Det var ulovligt, da Sultan Coban delte et opslag med billeder af kurdere i Syrien, mener tyrkisk domstol.

Foto: Jan Dagø/UDL

Den danske freelancejournalist Sultan Coban er blevet idømt et år og tre måneders betinget fængsel ved en domstol i Tyrkiet.

Det skriver TV 2, som Sultan Coban blandt andet arbejder for.

Dommen er afsagt torsdag ved byretten i byen Konya.

Ifølge retten gjorde Sultan Coban sig skyldig i terrorpropaganda, da hun i 2016 delte et opslag på Facebook med billeder af kurdiske krigere i Syrien.

Opslaget var oprindeligt skrevet af SF-medlemmet Serdal Benli.

Sultan Coban har i en årrække rapporteret fra Tyrkiet, og da hun delte Facebook-opslaget, blev det ifølge den tyrkiske domstol set som en støtte til militante kurdere i organisationen PKK.

"Jeg har fået en dom for noget, der lyder helt absurd," siger Sultan Coban efter afgørelsen til TV 2.

Hun har i forbindelse med sagen været omfattet af et udrejseforbud.

Efter dommen er det ophævet.

Sultan Coban, der er opvokset i Danmark, har anket dommen.

Journalistisk arbejde

Under retssagen har Sultan Coban været repræsenteret af organisationen Media and Law Studies Association. På sin Twitter-profil gengiver organisationen, hvad Sultan Coban sagde i retten i Konya til anklageren i sagen:

"Mine opslag skal ses som journalistisk arbejde. Jeg slår dem op for at informere og arkivere. Jeg har ikke spredt propaganda," lød det fra hende.

Ifølge TV 2 var Sultan Cobans sag én ud af en række sager, der var for retten torsdag i Konya mod borgere mistænkt for at støtte terrorisme.

PKK, som Sultan Coban med sit Facebook-opslag ifølge retten i Konya har vist sin støtte til, er registeret på terrorlister i både EU og Tyrkiet.

Sultan Coban kommer fra en tyrkisk familie med kurdiske rødder. Hun er 27 år og har i flere år boet i den tyrkiske storby Istanbul.

Foruden TV 2 rapporterer hun for DR og Berlingske.

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere