MediaWatch

Discovery sikrer sig cykelrettigheder frem til 2025

Tour de France og Vuelta a Espana er blandt de cykelløb, som Discovery Networks vil vise frem til 2025. I Danmark har også TV 2 rettighederne til de to etapeløb.

Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix
Billede fra 19. etape af sidste års Tour de France. Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Discovery Networks og Eurosport, som Discovery står bag, har slået kløerne i rettighederne på europæisk plan til en stribe cykelløb frem til 2025. Det oplyser tv-selskabet i en pressemeddelelse.

Blandt de løb, som Discovery har sikret sig, er det tre uger lange etapeløb Tour de France og Vuelta a Espana. Rettighedsaftalen gælder for 38 lande i Europa og omfatter også løb i kvindecykling såsom La Course by Le Tour og Liege-Bastogne-Liege. I Danmark vil cykeldækningen foregå på de to Eurosport-kanaler og på streamingtjenesten Dplay.

"Forlængelsen helt frem til 2025 betyder, at vi også fremover har stort set alle de cykelrettigheder, der kan opdrives. Forlængelsen af lige præcis Tour de France og La Vuelta sætter en tyk streg under, at Discovery er den førende destination for cykelfans i Danmark og resten af Europa. Jeg glæder mig personligt til at blive ved med at udvikle vores dækning på Dplay og vores Eurosport-kanaler og øge vores engagement i cykelsporten," siger Søren Klæstrup, ledende redaktionschef hos Discovery Networks Danmark, i meddelelsen.

Discoverys visning af Tour de France og Vuelta a Espana vil som hidtil foregå parallelt med TV 2's dækning af etapeløbene. TV 2 berettede om rettighedskøbet tidligere på ugen.

Discoverys portefølje af sportsrettigheder rummer desuden blandt andet Paris-Roubaix, Flandern Rundt og Giro d'Italia.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere