MediaWatch

Kulturministeren vil indføre aldersmærkning af tv-indhold til børn og unge

Som et led i implementeringen af et EU-direktiv vil kulturminister Joy Mogensen (S) stille krav til danske tv-kanaler og streamingtjenester om at vurdere og skilte med, hvilke alderstrin indholdet egner sig for. Udenlandske tjenester som Youtube er ikke omfattet af lovforslaget.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det skal være lettere at undgå indhold på danske tv-kanaler og streamingtjenester, der er skadeligt for mindreårige. Det mener kulturminister Joy Mogensen (S), der med et nyt lovforslag vil stille skrappere krav til danske aktører om aldersmærkning af indhold. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Alt for mange børn og unge bliver eksponeret for krænkede indhold og upassende markedsføring foran skærmen. Det vil regeringen lave om på. Lovforslaget er et skridt i den rigtige retning. Det øger først og fremmest beskyttelsen af børn og unge mod skadeligt indhold på danske streamingtjenester og tv-kanaler," siger Joy Mogensen i meddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs