MediaWatch

EU giver grønt lys til Telias opkøb af Bonniers tv-forretning

De europæiske konkurrencemyndigheder siger god for Telias overtagelse af tv-forretninger som TV4 og C More fra Bonnier. Godkendelsen sker dog på visse betingelser.

Fra C More-dramaserien "Savnet" Foto: PR/C More/TV4

Sommerens store tv-handel mellem Bonnier og Telia er blevet godkendt af EU Kommissionen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med handlen trækker svenske Bonnier sig fra tv-markedet og afhænder Bonnier Broadcasting, der bl.a. driver TV4, C More og finske MTV, mens Telia tager et skridt længere ind på tv-markedet, der følger efter opkøbet af den norske tv-distributør Get, som TDC stod bag, tidligere på året.

"Bonnier styrker sine finansielle reserver, som gør det muligt at investere i vækst for både vores nuværende forretninger og i nye områder," siger Erik Haegerstrand, adm. direktør i Bonnier Group.

"Samtidig får TV4, C More og MTV en ny ejer, som styrker forretningerne ved muligheden for at kunne kombinere indhold og distribution," lyder det.

Godkendt med forbehold

Godkendelsen kommer efter EU-Kommissionen har gransket de konkurrencemæssige konsekvenser af Telias vokseværk som både distributør og broadcaster særligt i forhold til valgfrihed og priser for tv-kunder.

Undervejs har Telia på den konto bl.a. givet tilsagn om ikke at diskriminere tv-kunder eller annoncører i forhold til at have Telias tv-kanaler og streamingtjeneste.

Efter frasalget tegner Bonnier Group sig for en samlet årlig omsætning på godt 20 mia. svenske kroner fra fordelt på ni selskaber i 16 lande og en medarbejderstab på godt 9000 medarbejdere. De ni tilbageværende selskaber tæller Adlibris, Bonnier Books, Bonnier News, Bonnier Corp. (USA), Bonnier Publications (DK), Bonnier Ventures, SF Studios, Bonnier Fastigheter og Boninvest.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere