MediaWatch

Stor filmfestival hylder Jørgen Leth med ærespris

Jørgen Leth belønnes for sin frygtløse tilgang til dokumentargenren ved stor festival i Holland.

Foto: Niels Hougaard/Ritzau Scanpix

Den danske dokumentarist Jørgen Leth kan se frem til at modtage en fornem ærespris, når verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA, løber af stablen i november i Holland. 

82-årige Leth vil her modtage en såkaldt "Lifetime Achievement Award" ved prisuddelingen. 

Det skriver IDFA på sin hjemmeside. 

Jørgen Leth modtager hæderen for sit omfattende og alsidige livsværk, sin stærke filmiske signatur og frygtløse tilgang til dokumentargenren, som har inspireret instruktører både herhjemme og i udlandet. 

I omtalen af Jørgen Leths mest fremtrædende værker nævner IDFA kortfilmen "Det perfekte menneske" fra 1967, som for alvor slog hans navn fast.

Han beskrives samtidig som en kunstner, der aldrig har været hæmmet af bekymringer om sandfærdighed og fakta. 

Nyheden om Jørgen Leths hæderspris har også nået det amerikanske kulturmagasin Variety. 

Her beskrives Jørgen Leth som en af genrens sværvægtere, der i øvrigt var en af de største inspirationskilder for Lars von Trier - en anden dansk instruktør, der har fået international anerkendelse.

Jørgen Leth vil ikke blive det eneste danske islæt ved festivalen, der bliver afholdt fra 20. november til 1. december i Amsterdam. 

Den danske dokumentar "Fat Front" skal således vises som en af tolv film, der alle berører temaer om ligeværd og lige rettigheder. 

"Fat Front" har dansk biografpremiere 10. oktober. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs