MediaWatch

Filmen "Dronningen" er valgt som dansk bud på en Oscar

"Dronningen" er nu med i kapløbet om at blive nomineret i kategorien "Bedste Internationale Film".

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

"Dronningen" er af den danske oscarkomité valgt som det danske bud på en Oscar. Det fortæller Det Danske Filminstitut.

"Vi ser "Dronningen" som et originalt dansk bidrag, der med sin amerikanske distributør i ryggen har chancen for at sætte et aftryk i konkurrencen om en oscarnominering," siger formand for den danske oscarkomité Claus Ladegaard i en pressemeddelelse.

Filmen er nu med i kampen om et blive nomineret i kategorien "Bedste Internationale Film" til næste års oscaruddeling.

"Dronningen" er udvalgt, fordi den ifølge oscarkomitéen er den danske film, der i sidste ende har bedst chancer for at indbringe en nominering.

"Vores opgave i komitéen har været at bringe den film i spil, som, vi mener, har størst potentiale i nomineringskapløbet," siger Claus Ladegaard.

Filmen har skuespiller Trine Dyrholm i hovedrollen som Anne, der sætter hele sin tilværelse på spil, efter at hun indleder en affære med sin 17-årige stedsøn.

Kompleks hovedrolle

Det er specielt hovedrolleindehaverens præstation, der har fået komitéen til at vælge "Dronningen".

"Succesen skal ikke mindst tilskrives Trine Dyrholms pragtpræstation – et overbevisende eksempel på en kompleks kvindelig hovedrolle, som vi kunne ønske os mange flere af på det store lærred," siger Claus Ladegaard.

Filmen er instrueret af May el-Toukhy, der også er medforfatter til manuskriptet, og har blandt andet modtaget publikumsprisen på den store amerikanske filmfestival Sundance.

Den havde premiere i marts, og over 330.000 danskere har set den i biografen.

Filmene "Før frosten" og "Ser du månen, Daniel" befandt sig også på den danske oscarkomités liste over en mulig dansk oscarvinder. Komitéen valgte dog i sidste ende at pege på "Dronningen".

Fra oktober begynder oscarakademiet at vurdere de forskellige internationale filmbud.

De fem nominerede i kategorien offentliggøres i januar, og det bliver til den tid klart, om den danske film stadig er med i kapløbet om en Oscar.

Selve uddelingen af statuetterne finder sted den 9. februar 2020.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere