MediaWatch

Tidligere tv-vært bliver Filminstituttets nye konsulent for dokumentarfilm

"Blod i mobilen" og "Forførerens fald" er nogle af de filmtitler, som Filminstituttets nye konsulent for dokumentarfilm står bag. Instruktøren har desuden været vært på DR2-serien "Frank ser rødt".

Foto: Mads Nissen

1. oktober overtager Frank Piasecki Poulsen rollen som konsulent for dokumentarfilm på Det Danske Filminstitut, skriver filminstituttet i en pressemeddelelse.

Frank Piasecki Poulsen er uddannet fra Den Danske Filmskoles dokumentariske afdeling i 2001 og har siden instrueret flere dokumentarfilm, herunder "Blod i mobilen", "Guerilla girl" og "Forførerens fald", som skildrer lukningen af dagbladet Dagen.

Derudover var han tv-vært på DR2-programmet "Frank ser rødt", som Koncern TV producerede, og som bl.a. gik tæt på våbenindustrien i Danmark. Han har også fungeret som ansvarshavende redaktør på læringsplatformen Everyday og var initiativtager og leder af dokumentarfilmlinjen på Johan Borups Højskole.

Claus Ladegaard, direktør på Filminstuttet, kalder Frank Piasecki "en stærk stemme i dansk film."

"Frank Piasecki Poulsen kommer med et stort og bredt engagement i kultur- og samfundsforhold, som jeg er sikker på vil komme dansk dokumentarfilm til gavn," siger han i pressemeddelelsen.

Selv siger Frank Piasecki Poulsen, at han ser frem til at bidrage til at fastholde og udvikle Danmarks position som dokumentarfilmnation.

"Den gode film for mig er den, der gennem et konkret emne åbner for noget universelt og giver forståelse for almenmenneskelige problemstillinger. Jeg er også optaget af, hvordan dokumentarfilm bruger medieudviklingens mange nye muligheder til at skabe endnu større engagement hos publikum," siger Frank Piasecki Poulsen, som afløser Anders Riis-Hansen, instruktør og tidligere dokumentarredaktør i DR, på posten til oktober.

"Drengene fra Angora"-instruktør rykker til Filminstituttet

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere