MediaWatch

Nordisk Film får millionstøtte fra EU-pulje til ny TV 2-krimi

Fire danske tv-produktioner har fået i alt seks mio. kr. i produktionsstøtte fra EU's mediestøtte-ordning. Hovedparten er givet til ny krimiserie, der får premiere på TV 2 til efteråret.

Anders W. Berthelsen har hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen i TV 2-serien DNA. Foto: Henrik Ohsten / TV 2

To dokumentarfilm, en dokumentarserie og en dramaserie har fået økonomisk rygstød fra EU’s Creative Europe Media-støtteordning. Det skriver Det Danske Filminstitut (DFI).

Bag de fire produktioner står produktionsselskaberne Danish Documentary, Final Cut For Real, Toolbox Film og Nordisk Film Productions. I alt har de fire produktioner fået tildelt godt seks mio. kr. Heraf er størstedelen, 3,7 mio. kr., givet til Nordisk Films produktion af krimiserie "DNA" med Anders W. Berthelsen i hovedrollen. Serien har premiere i efteråret på TV 2.

Final Cut For Real har fået 1 mio. kr. til produktionen "Democrats II", Toolbox Film knap 830.000 til "Børnene på Silkevejen" og Danish Documentary godt en halv mio. kr. til dokumentaren "Family on the Run".

De fire danske produktioner var med i en pulje af 56 ansøgninger til EU-ordningen, der havde deadline for ansøgninger i december 2018. Ud af de 56 ansøgnigner havde fem dansk afsender - hovedparten er altså blevet støttet.

Det samlede støttebeløb var i runden 6,1 mio. euro, dcirka 45,5 mio. kr., der blev fordelt på 23 projekter fra 11 lande.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere