MediaWatch

Nyt fynsk produktionsselskab ser dagens lys efter styrkelse af filmfond

Postproduktion af især dokumentarfilm og mindre fiktionsprojekter er kernen for nyt fynsk selskab, som bl.a. direktør for Made in Copenhagen står bag. "Nye støttemuligheder gør, at flere producenter vil søge ud i landet efter talent," lyder en del af baggrunden.

Helle Faber står sammen med Adam Bendixen bag Fionia Film. Foto: Helle Moos

Fionia Film er navnet på et nyt selskab, der vil tilbyde ydelser inden for postproduktion. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Bag selskabet står Helle Faber, der i forvejen er adm. direktør for selskaberne Made in Copenhagen og Made in Copenhagen 2, og Adam Bendixen, der er selvstændig postproducer, onlinetekniker og colorgrader. Fionia Film vil med base på Fyn henvende sig til dokumentarfilm og mindre fiktionsprojekter. Selskabet vil tilbyde en række ydelser, som bringer en film fra at være optaget til at være færdig.

Det fynske filmmiljø fik sidste år et økonomisk rygstød med den filmaftale, som alle Folketingets partier blev enige om. Her blev den regionale filmfond Filmfyn styrket, så den årligt støttes med 23,7 mio. kr. fra statslig side i perioden 2019-2023.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at ideen til Fionia Film er kommet, fordi der nu er kommet flere filmstøttekroner til Fyn. De nye støttemuligheder gør, at flere producenter vil søge ud i landet efter talent. Det betyder, at vi kan lave et "rigtigt" setup i Odense, hvor vi på den ene side kan være med til at dyrke og udvikle det lokale talent og samtidig tilbyde den høje kvalitet på efterarbejde, som dokumentar- og fiktionsfilm efterspørger, når fx Filmfyn er inde over, og pengene skal bruges lokalt," siger Helle Faber i meddelelsen.

Fionia Film har adresse i Odense.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere