MediaWatch

Filmproducent skærer i medarbejderstaben efter ordrestilstand

Som konsekvens af mangel på nye filmproduktioner og et hug i egenkapitalen efter storsatsningen "I krig og kærlighed" afskediger Fridthjof Film en række medarbejdere, oplyser selskabets stifter og direktør.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Filmproduktionsselskabet Fridthjof Film afskediger en række medarbejdere efter et år uden nye produktioner. Det oplyser selskabets direktør og stifter Ronnie Fridthjof til filmmagasinet Ekko.

Afskedigelserne tæller syv medarbejdere i Fridthjof Film og ti medarbejdere i underselskabet Postyr, der står for postproduktion. Ifølge direktøren skyldes de, at selskabet ikke har fået de ønskede ordrer det seneste år.

"Da vi kørte i højeste gear, var vi omkring 35 ansatte. Det er en fordel, når man producerer film, men vi har fået et par nej’er inden for det sidste års tid, og så får producerne ikke de projekter op at køre, som de skal," siger Ronnie Fridthjof til Filmmagasinet Ekko.

En medvirkende årsag til nedskæringerne er den seneste produktion "I krig og kærlighed", som ikke fik den ventede succes efter premieren i efteråret 2018. Med et budget på 42,5 mio. kr. var produktionen en kæmpesatsning, og de ca. 70.000 solgte billetter var "økonomisk set" ikke godt nok. Som resultat faldt egenkapitalen fra 8,7 til 5,8 mio. kr. i 2018.

Fridthjof Film kom ud af sidste regnskabsår med 1,13 mio. kr. på bundlinjen – et fald på ca. 300.000 fra året forinden.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs