MediaWatch

Nordisk Film og Filmskolen indgår nyt samarbejde om afgangsfilm

Film fra Den Danske Filmskoles afgangsklasser vil fremover blive vist i en række af Nordisk Film Biografers sale.

Ritzau Scanpix/Anne Bæk
Foto: Ritzau Scanpix/Anne Bæk

Nordisk Film Distribution har indgået et samarbejde med Den Danske Filmskole, der indebærer, at afgangsfilm fra filmskolens elever vil blive indkøbt, distribueret og vist i en række af Nordisk Films biografer i Danmark. Det skriver Kulturmonitor.

"De ringede på et tidspunkt for at høre, om vi ikke kunne prøve at lave en rigtig lancering af de her film for at give eleverne et indtryk af, hvordan den virkelige verden så ud. Og det syntes vi sådan set var en super god idé, for filmdistribution er også en indsigt, man skal have som en del af ens uddannelse," siger Frederik Honoré, markedsdirektør i Nordisk Film Distribution, til Kulturmonitor.

Der er dog ingen penge involveret i partnerskabet. Det er et simuleret forløb, hvor Nordisk Film har haft en indkøber knyttet på, som har indgået distributionsaftaler med eleverne og købt rettighederne til afgangsfilmene for, at forløbet er så tæt på virkeligheden som muligt.

Formålet er at give eleverne reel erfaring med, hvordan køb og salg af rettigheder foregår samt forløbet omkring lancering, filmleje, pressehåndtering osv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere