MediaWatch

Kommune og pædagoger kritiserer TV 2-muldvarp

Københavns Kommune mener, at TV 2-muldvarp i dokumentar om forhold i daginstitutioner forsømte at passe sin pædagogstilling, og det møder kritik fra Landsforeningen For Socialpædagoger. TV 2 afviser kritikken.

Foto: ritzau/Miriam Dalsgaard

Københavns Kommune og Landsforeningen for Socialpædagoger kritiserer TV 2's muldvarp i programmet "Daginstitutioner bag facaden" for at forsømme at passe sin pædagogstilling. Det skriver Berlingske.

TV 2's muldvarp, Chili Djurhuus, lod sig ansætte i to daginstitutioner, hvor hun opsatte et skult kamera for at dokumentere forhold i institutionerne.

Men Chili Djurhuus' passede ikke sit pædagogarbejde ordentligt, på trods af at hun ved flere lejligheder var den eneste pædagoguddannede medarbejder på stuerne, lyder det i en e-mail fra Københavns Kommunes områdechef og ansvarlig for de pågældende institutioner til Dokumentarkompagniet og TV 2, som står bag programmet, som Berlingske er i besiddelse af.

Dobbeltrollen møder kritik fra Landsforeningen For Socialpædagoger (LFS), som organiserer medarbejderne i alle kommunale daginstitutioner i København.

"Jeg er vred i min inderste sjæl. For hvad fanden bilder man sig ind? Her bliver man ansat til specifikke institutioner, der skal løftes, men viser intet initiativ til at gøre det, men har sit fokus på, om man kan få optaget noget rigtig snavs," siger formand Britt Petersen til Berlingske.

TV 2 afviser kritikken.

"Vi mener, at Chili Djurhuus har passet sit arbejde som pædagog på en anstændig og ordentlig måde i en svær og hektisk hverdag. Det fremgår også af dokumentaren," skriver dokumentarredaktør Lasse Bjerre til Berlingske.

I et skriftligt svar til Berlingske skriver Chili Djurhuus, at hun er rystet over, at kommunen på baggrund af to korte ansættelsesforhold kommer med en "så voldsom personlig og professionel kritik", ligesom hun mener, at kommunen "med al magt prøver at miskreditere min person".

Forældre vrede på TV2 over dokumentar: Udstiller børn uden tilsagn

Kommune kritiserer TV 2's brug af skjult kamera

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs