MediaWatch

Disney er ved at sætte sig på Hulu - vil købe Comcasts ejerandel

Samtidig med at Disney barsler med en ny streamingtjeneste, er mediekæmpen nu også ved at forsøge at sætte sig på den eksisterende streamingtjenste Hulu.

Chris Pizzello/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Chris Pizzello/AP/Polfoto/Arkiv

Underholdningskæmpen Walt Disney Corp. og internet- og kabel-tv-udbyderen Comcast er i samtaler om et salg af Comcasts 30 pct. ejerandel i streamingtjenesten Hulu til Disney.

Det fortæller den amerikanske tv-station CNBC torsdag ifølge Bloomberg News.

Hvis handelen bliver til noget, vil det betyde, at Disney vil få kontrol over Hulu, da Disney i marts fordoblede sin ejerandel til 60 pct., da opkøbet af underholdningsaktiverne i 21st Century Fox for 71 mia. dollar blev gennemført.

I sidste uge købte Hulu selv en 10 pct. ejerandel fra AT&T for 1,5 mia. dollar, hvilket værdisatte Hulu til 15 mia. dollar og Comcasts ejerandel på 30 pct. potentielt til 4,5 mia. dollar.

Efter overtagelsen af 21st Century Fox satser Disney kraftigt på streaming for at nå direkte ud til slutkunderne. I sidste uge præsenterede underholdningskoncernen sin kommende streamingtjeneste "Disney+". Den retter sig mod børn og børnefamilier og vil få en månedspris noget under eksempelvis konkurrenten Netflix, som er i færd med at gennemføre prisstigninger.

Hulu vil højere grad være Disneys tilbud til den ældre kundegruppe.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere