MediaWatch

Ny animationsfilm slår rekord for danske biograffilm

Film af Anders Matthesen, der havde premiere i juledagene, har slået rekorden for antal solgte biografbilletter for danske film i den første tid i biograferne.

Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Sæderup

Animationsfilmen "Ternet Ninja" havde premiere i danske biografer 25. december, og filmen har slået rekord for flest solgte biografbilletter i løbet af de første otte dage efter premieren. Det skriver Egmont i en pressemeddelelse.

I alt blev det i løbet af den første uges tid til 345.947 solgte billetter inklusiv snigpremierebilletter. Hvis man ser på de første fire dage af filmens liv i biografen, blev der solgt 222.760 billetter, hvilket også er rekord. Den tidligere rekordholder var "Journal 64", der er baseret på Jussi Adler-Olsens krimi med samme titel.

"Vi havde godt en stærk fornemmelse af, at filmen ville finde sit publikum. Men at en animeret familiefilm har solgt så mange billetter hver dag i hele juleperioden havde vi alligevel ikke turdet håbe på. Det har vist sig at være en film, der favner enormt bredt og både har en stærk appel til børnefamilier, men også et voksent publikum, som kan lide et godt grin eller er fans af Anders Matthesen," siger Fredeik Honore, direktør hos Nordisk Film Distribution, i meddelelsen.

"Ternet Ninja" har, som direktøren påpeger, komikeren Anders Matthesen som bagmand. Han har instrueret filmen, ligesom han er forfatter til bogen "Ternet Ninja", som filmen er baseret på. Filmen er produceret af A. Film Production, Sudoko og Pop Up Production og co-produceres med DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs