MediaWatch

Analysehus: Biografer nærmer sig rekordår

Det globale biografmarked ser ud til at slå rekordåret 2016, viser en prognose fra Comscore. Fremgangen kan også mærkes i Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Anne Bæk

Biografernes billetsalg på globalt plan forventes at være forbedret med 2,7 pct. i 2018 sammenholdt med 2017, lyder det i en prognose fra analysevirksomheden Comscore, skriver TV 2.

Bliver prognosen realiseret, betyder det, at biografbranchen for første gang nogensinde har solgt billetter for over 41 mia. dollars, svarende til knap 270 mia. kr. Fremgangen er især drevet af det amerikanske marked, der er steget med 7 pct., mens markedet uden for USA ifølge prognosen skulle være steget med en enkelt pct.

Også i Danmark mærkes fremgangen ifølge brancheforeningen Danske Biografer, der forventer, at medlemmerne er kommet ud af 2018 med en pæn omsætningsvækst, blandt andet på grund af åbningen af nye biografer, der generelt giver et rygstød til billetsalget ifølge formand Kim Pedersen.

I Danmark blev den bedst sælgende biograffilm "Journal 64", der er en del af "Afdeling Q"-serien. 765.111 billetter solgte filmen i 2018 ifølge Danske Biografers opgørelse.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs