MediaWatch

Sådan er DR's afskedigelser og fratrædelser fordelt geografisk

DR's ledelse har især tyndet ud i antallet af stillinger i DR Byen. Fire ud af fem, der i onsdags fik et opsigelsesvarsel, er ansat i København. Men også Aarhus har stået for tur.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Flere af DR's regionale redaktioner valgte at nedlægge arbejdet, da onsdagens prikkerunde i DR udløste opsigelsesvarsel til 205 ansatte. I alt forsvinder 382 stillinger på tværs af organisationen.

Sympatierklæringen var rettet mod de øvrige kolleger, og tal fra DR viser da også, at DR's distrikter kun i begrænset omfang er blevet berørt på personalesiden. Fire ud af fem af de ansatte, der blev sindet onsdag – eller 165 af i alt 205 – er ansat i København. Også blandt de frivillige fratrædelser er der flest i København. Ud af de 64, der har indgået en aftale om en frivillig fratrædelse, arbejder 43 i København.

Da generaldirektør Maria Rørbye Rønn fremlagde DR's omlægninger på et pressemøde 18. september, gjorde hun det klart, at ledelsen ville finde de fleste lønbesparelser i DR Byen i København. Samtidig har DR friholdt de regionale afdelinger økonomisk i planerne, som DR er pålagt i medieaftalen.

I alt er 269 stillinger fundet ved opsigelser eller frivillige fratrædelser, de resterende op til 282 er bl.a. ledige stillinger, der er blevet nedlagt, og nedlagte chefstillinger.

DR sindede (002).jpg

DR's medarbejderfordeling er i høj grad centreret i København. Ifølge tal, DR oplyste til kulturministeren i foråret, var 83 pct. af medarbejderne i DR ansat i København i 2017. Herunder ses den samlede fordeling af ansatte fra 2015-2017.

 

"Det er højst sandsynligt, at der vil komme besparelser på indholdet efter 2021"

Overblik: Her har DR nedlagt stillinger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere