MediaWatch

Regeringen fremsætter lovforslag om udfasning af licensen

Fra licens til statstilskud: Lovforslag om bl.a. ændringen af finansieringen af DR tager næste skridt mod at blive realiseret med fremsættelsen af en lovforslag i forlængelse af medieaftalen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Medieaftalen fra juni kræver lovændringer flere steder i landets love. Regeringen har nu fremsat det lovforslag, der skal gøre medieforliget, beskæringen af DR og afskaffelsen af licensen til virkelighed.

For at få det til at ske skal der pilles ved radio- og fjernsynsloven, personskatteloven, lov om social pension, momsloven og lov om førtidspension. Det er især afskaffelsen af licensen, der skal gøre public service-medierne skattefinansierede fremover, der kræver tværgående lovændringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs