MediaWatch

Disney på vej med forbedret bud på Fox

Walt Disney Company er ifølge Financial Times tæt på at lægge et bud, der skal overgå buddet fra Comcast, der i sidste uge overbød Disney.

Framegrab/DR
Disney vil vise Comcast, hvordan klaveret spiller, med forbedret bud på 21st. Century Fox. Foto: Framegrab/DR

Walt Disney Company er efter sigende på vej med et forbedret bud på 21st Century Fox. Blandt andet med et element af kontant betaling.

Det skriver Financial Times.

Målet er at forsøde den betingede aftale, man ellers har indgået, hvor Disney ønsker at overtage 21st Century Fox for 52,8 mia. dollar via betaling med aktier i Walt Disney. Et bud, som blev overgået af Comcast i sidste uge. Comcast bød 35 dollar per aktie i 21st Century Fox eller 65 mia. dollar, hvilket var cirka 20 pct. over Disneys bud. Og Comcast vil betale med rede penge.

Ifølge Financial Times er det dog ikke klart, om Disney ligefrem vil overgå buddet fra Comcast, selv om kontant betaling fra Comcast umiddelbart vil virke mere attraktivt. I stedet kan det komme på tale, at Walt Disney vil argumentere for, at en sammenlægning med Disney mere sandsynligt vil kunne godkendes af konkurrencemyndighederne end en kombination af Comcast og 21st Century Fox, fordi de to sidstnævntes forretninger i langt højere grad overlapper hinanden.

Disneys bud er dog allerede steget i værdi, da aktien i selskabet er gået op over tid. Derfor er betalingen med aktier i dag 55 mia. dollar værd.

Spørgsmålet er så, om en den første budforhøjelse er tilstrækkelig.

"Disney vil reagere. Men vi tvivler på, at det var Comcasts bedste-og-sidste bud," siger Todd Juenger, analytiker hos AllianceBernstein, til Financial Times.

Hos Walt Disney var topchef, Robert Iger, fortrøstningsfuld, da det allerførst kom frem, at Comcast måske ville forsøge at "stjæle" 21st Century Fox. På en telekonference i starten af maj slog Iger fast, at han fortsat forventede, at Disney ville kunne gennemføre den planlagte overtagelse i 2019.

Disney håber på at kunne overtage 21st Century Fox' tv- og filmstudie, kabelnetværker og internationale aktiver og vil med overtagelsen øge produktionen af sine originale programmer på streamingtjenesten Hulu.

Det er planen, at generalforsamlingen i 21st Century Fox den 10. juli skal tage stilling til Disneys oprindelige bud. I denne uge skal Fox' bestyrelsen dog mødes, og såfremt man beslutter sig for, at Comcasts bud er bedre end Disneys, så har Walt Disney Company fem hverdage til at matche eller byde over rivalens bud.

Hvis 21st Century Fox ender med at afvise Disney, skal koncernen betale en bod på 1,5 mia. dollar til Disney. Den bod har Comcast dog lovet at betale for selskabet, hvis Comcasts bud vinder.

Comcast trumfer Disney i budkrig

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere