MediaWatch

Dansker får ny ledelsespost i MTG

I forbindelse med at MTG udskiller tv-aktiviteterne i selvstændigt selskab, er der nu sat navne på yderligere to ledelsesroller i koncernen. Det betyder bl.a. udvidet ansvar til medieselskabets tidligere sportsdirektør.

PR/MTG
Peter Nørrelund skal ud over at være rådgiver for Nordic Entertainment Groups topchef, Anders Jensen, også sidde på ledelsespost i nyt MTG. Foto: PR/MTG

Flere brikker er nu faldet på plads i forbindelse med MTG's opsplitning af selskabet i to dele, hvoraf det ene beholder MTG-navnet og vil fokusere på digitale aktiviteter, mens den anden del skal hedde Nordic Entertainment Group og favne bl.a. MTG's nuværende tv-aktiviteter. Det fremgår af en selskabsmeddelelse.

Peter Nørrelund, der hidtil har været adm. direktør for MTG Sport, men i sidste måned blev udnævnt som ny rådgiver for Nordic Entertainment Groups topchef, Anders Jensen, med fokus på selskabets sportsrettigheder, får også ansvar i det nye MTG. Her bliver han chef for produktudvikling og inkubation samt meddirektør i selskabet Dreamhack, der står bag globale e-sportsevents og produktioner.

Han tiltræder sin nye stilling som chef for produktudvikling og inkubation i MTG med det samme og fra 1. juli hos Dreamhack. Han skal lede selskabet i samarbejde med nuværende adm. direktør Marcus Lindmark.

Derudover bliver Johan Levinsson, der hidtil har været juridisk chef i MTG, ny Group General Counsel - juridisk direktør - i MTG pr. 1. juli.

"Peter Nørrelund og Johan Levinsson har begge spillet centrale roller i at opbygge MTG's position som en førende global digital underholdningskoncern. Deres erfaring og passion er central, når vi fremadrettet udvikler og udvider vores portefølje af vækstselskaber inden for e-sport, onlinespil og digital videoindhold," lyder det fra MTG's topchef, Jørgen Madsen Lindemann, i meddelelsen.

MTG meddelte planerne om at splitte selskabet op i to i marts. Det skete i kølvandet på den kuldsejlede fusion mellem MTG's tv-forretning og TDC. Tv-aktiviteterne flytter med opsplitningen for sig selv i det nye Nordic Entertainment Group, mens den anden del af koncernen, der beholder MTG-navnet, vil have de opkøb inden for esport, gaming og videonetværk, som MTG har foretaget de seneste år, i centrum. De to selskaber vil begge være noteret på fondsbørsen i Stockholm.

Forsiden lige nu

Sjællandske Medier indfører brugerbetaling – men vil værne om trafik

Efter fokus på at løfte trafikken på nettet følger Sjællandske Medier efter andre mediehuse og indfører betaling for dele af indholdet. Men bannerindtægter spiller fortsat en nøglerolle: "Vi skal have så meget gratis, at vores brugertal ikke dykker," siger adm. direktør og chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere