MediaWatch

Danskernes radiolytning kravler over to timer dagligt

Efter flere års konstant fald er der fremgang i danskernes radiolytning. Udviklingen kommer bag på ekspert, skriver Politiken.

Foto: Torben Greve/Polfoto/Arkiv

For første gang siden 2011 lyttede danskerne i 2015 til radio over to timer dagligt. Helt præcist to timer og ét minut sneg radiolytningen sig op på, og det er en fremgang på fem minutter i forhold til 2014.

Tallene stammer fra DR Medieforsknings rapport "Medieudviklingen 2015", og udviklingen kommer bag på Dennis Christensen, medieforsker hos DR, skriver Politiken.

"For første gang i mange år har man været i stand til at få lytterne til at bruge længere tid på en radiokanal, uden at det går ud over andre kanaler," siger Dennis Christensen til Politiken.

Stigningen i danskernes radiolytning kommer især fra P5, der som tidligere beskrevet gik voldsomt frem i 2015, mens også P2, P7 Mix, Pop FM og Radio24syv oplevede fremgang. Tilbage gik det til gengæld for bl.a. P4, P3 og P1.

Danskernes forbrug af radio ligger dog fortsat et stykke efter tv-forbruget. I 2015 så hver dansker over tre år i gennemsnit to timer og 52 minutters tv.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs