MediaWatch

Musikken spiller først på 24syv til næste år

Radio 24syv bliver en rendyrket taleradio i de første to måneder af radioens levetid - med genudsendelser i aftentimerne.

Den endelige programflade er ikke på plads, når Radio 24syv går i luften på tirsdag, erkendte direktør Jørgen Ramskov på et pressemøde mandag.

Der kommer eksempelvis først musik på 24syv fra den 1. januar 2012.

Det er ellers et krav i sendekoncessionen, at taleradioen skal tilbyde en bred musikprofil. Sendetilladelsen kræver, at der sendes redaktionelle programmer, hvor formidling af musikgenrer er i højsædet.

Radioen har før meldt ud, at musikfladen bliver fra kl 18.00 til 24.00 - men altså ikke i de første to måneder.

”Vi har ifølge koncessionen seks måneders frist, før samtlige krav skal opfyldes, således at vi har en chance for at få løbet alt i gang,” siger Jørgen Ramskov.

Koncessionsbetingelserne siger, at radiokanalen skal tilbyde en bred musikprofil – og udelukker ikke pop og rock. Fladen må ikke domineres af enkelte genrer, og mindst 30 procent skal være dansk musik.

Ifølge MediaWatchs kilder har 24syv-ledelsen været i overvejelser af, hvorledes man eventuelt kunne formidle musik og spille mindst muligt afgiftsbelagt musik for at spare på Koda og Gramex-budgettet, der for Koda lamder på 1,5 mio. kr. årligt.

Men Jørgen Ramskov afviser, at der spekuleres i en spareøvelse.

”Vi har en aftale med Koda og Gramex allerede fra start, for det skal vi af hensyn til al den anden musik, der er på en radiostation. Forsinkelsen skyldes ganske enkelt, at vi ikke er klar. Vi har en række ideer til, hvad vi vil med musikken, men vi har ikke nået at blive klar.”

Genudsendelser om aften
I de første to måneder erstattes musikfladerne af genudsendelser fra dagtimerne. Derfor har Radio 24syv langt flere genudsendelser den første tid, end planen er. Radioen har ifølge koncessionen også på dette punkt lov til at sende seks måneder, før alle krav skal opfyldes. 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs