MediaWatch

Iben Maria Zeuthen til 24syv

Radio 24syv løftede i weekenden sløret for et udpluk af den programplan, som den nye talkradio lancerer om præcis én måned.

Radio 24syv holder kortere meget tæt til kroppen én måned før radioen går i luften

Men under Radiodays-konferencen i lørdags luftede ledelsen udvalgte appetitvækkere fra programplanen.

Klassiske nyhedsbånd
Det står klart, at 24syv som ventet placerer sine rene nyhedsflader i klassiske nyhedsbånd: Morgen, eftermiddage og et weekendbånd. Tidspunkterne vil nyhedschefen ud ikke ud med, men Suzanne Moll bekræfter, at der også er fem minutters timenyheder.

”Det eneste jeg vil sige om nyhederne er, at de skal være de bedst prioriterede nyheder, fra de rigtig steder,” siger nyhedschef Suzanne Moll.

Fire programtitler
24syv har valgt at løfte sløret for kun fire konkrete titler i den kommende programplan.

Hele 50 procent af programfladen –  det, der ikke er nyheder og aktualitetstof – købes eksternt, og foreløbig kunne kanalchef Mads Brügger afsløre tre af de indkøbte titler, der viser klare aftryk fra chefparret Mikael Bertelsen og ham selv.

Et program bliver ’Mødregruppen’ - taleradio mellem 10-12.00, hvor der er særligt fokus på kvindernes stemmer. 24syv har snuppet den unge erfarne vært Iben Maria Zeuthen, der har haft mange værtroller i DR-regi og senest er kendt for P3-programmet 'Ibens Harem'.

’Halløj i Betalingsringen’ bliver et dagligt satireprogram, som 24syv ifølge koncessionen skal levere, hvor komikeren Simon Jul kører rundt i Provinsdanmark i en autocamper for at undersøge, hvad der er morsomt i nutiden.

24syv slår sig op på at være den eneste radio med live indhold om natten. Natfladen ’Nattevagten’ har seks skiftende værter, blandt andre kunstnerne Ulrik Crone Anna Maria Helgadottir samt Keith Lohse.

Høj prioritering til globalisering
En fjerde titel er 'Global', som er produceret internt af nyheds- og aktualitetsredaktionen, der tæller 25 fastansatte. 24syv vægter det global udsyn højt og afsætter hele to timer til magasinet 'Globus' hver dag mellem 12-14.00 Vært bliver Louise Bokkenheuser, der tidligere har været krigskorrespondent for Los Angeles Times.

Har I kun fire titler klar her én måned før lanceringen den 1. november?

”Vi er faktisk endnu i dialog med flere værter og leverandører, som vi har fire uger til at lave aftaler med. Desuden planlægger vi at lancere programplanen drypvis op mod lanceringen for at få mest pressedækning ud af det. Vi har nemlig ikke et egentlig marketingbudget,” siger direktør Jørgen Ramskov.

24syv vil ikke oplyse noget om den musik, der skal spilles mellem kl 18.00 og 6.00.

24syv programmer i tal
- 50 procent af programmer købes eksternt
- Max. 10 procent må genbruges – derfor sendes 22 originale timer hver dag
- Der sendes 8760 timer pr år – heraf vil 7784 være nyproducerede timer
- 24syv har 93 mio. i budget pr år.
 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs