DR genopliver langbølgen

Mandag den 27. juni kommer der gamle boller på suppen. DR tager igen langbølgefrekvensen på 243 kHz i brug. ”Vi skifter fra mellembølge til langbølge, fordi DR nu er den eneste, der sender på 243 kHz. Langbølge har en mere stabil og bedre dækning end mellembølgekanalen, der dybest set kun rækker til Hamborg og Oslo,” fortæller DR’s driftschef Puk Astrud i en pressemeddelelse fra DR.
MediaWatch

Mandag den 27. juni kommer der gamle boller på suppen. DR tager igen langbølgefrekvensen på 243 kHz i brug.

”Vi skifter fra mellembølge til langbølge, fordi DR nu er den eneste, der sender på 243 kHz. Langbølge har en mere stabil og bedre dækning end mellembølgekanalen, der dybest set kun rækker til Hamborg og Oslo,” fortæller DR’s driftschef Puk Astrud i en pressemeddelelse fra DR.

Mindre end 1,2 procent bruger AM-kanalen og kun halvdelen gør månedligt. Puk Astrud forklarer, at
”Det er en del af DRs public service-kontrakt med Kulturministeriet, at vi skal have en kanal til sådanne meddelelser, og der er også EU-regler på området.”

Ændringen vil komme kernelytterne til gode, der bl.a. omfatter langturschauffører, fiskere og fritidssejlere. Der vil fortsat blive udsendt vejrmeldinger, meddelelser til skibsfarten og morgengymnastik. Det vil i mindre grad præge udlandsdanskere, da de i stedet lytter til DR’s tilbud via nettet.

Indtil mellembølgen er udfaset i slutningen af juni vil udsendelserne blive sendt på både mellem- og langbølge. ”Det er en helt ny sender, vi har fået stillet op i Kalundborg til langbølgesendingerne, og udover at udsendelserne nu vil kunne høres langt ned i Midt- og Sydeuropa, er der også den fordel for DR ved skiftet, at vi kan spare en del penge på strømregningen,” tilføjer Puk Astrud.

- DSM

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også