MediaWatch

Voice runder én million lyttere

The Voice har det seneste år arbejdet sig op mod bedre lyttertal og har vippet på 800.000-900.000 ugentlige lyttere - og for første gang siden lanceringen i 1984 rundede radiostationen i sidste uge én million ugentlige lyttere. Det viser den seneste Gallup-måling af lyttertallene.

The Voice har det seneste år arbejdet sig op mod bedre lyttertal og har vippet på 800.000-900.000 ugentlige lyttere - og for første gang siden lanceringen i 1984 rundede radiostationen i sidste uge én million ugentlige lyttere.

Det viser den seneste Gallup-måling af lyttertallene.

TheVoice har ikke adgang til kraftige FM-sendere, men sender på et semi-nationalt netværk af lokale FM-sendere. Men for nylig besluttede SBS, at radioen også skulle distribueres på DAB. En plads i DAB mux2 giver national distribution til de 37 procent af husstandene, der har den rette modtager.

Vækst fra DAB og FM
Den hele million lyttere glæder adm. direktør for SBS Radio, Frederik Meyer, der er godt tilfreds med, at den "gamle" Voice kan begå sig på et marked, hvor konkurrencen fra andre kommercielle kanaler og fra DR er større end nogensinde.

Frederik Meyer er dog ikke parat til at give by DAB-distributionen hele æren.

“Ingen tvivl om, at DAB hjælper til. Vi kan tydeligt se, at de sidste ugers udvikling både skyldes flere DAB-lyttere, men samtidig er der også kommet et pænt antal FM-lyttere til. Så svaret er, at væksten skyldes dels en positiv udvikling på FM, dels en øget distribution via DAB,” siger Frederik Meyer.

Voice-brandet, der dækker over en radio- og tv-station, står ganske stærkt. Over 100.000 personer er således fans af Voice på Facebook.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs