"Vi får travlt, men det er i orden"

Den 1. august tiltræder Mikael Bertelsen og Mads Brügger som kanalchefer på den nye newstalk-radio, 24syv, der lanceres til november. Parret skal udvikle 24syvs reportager, satire, kultur, debatter, musik, m.m. til de flader, der ikke er hard news. MediaWatch fangede den ene af de kommende programchefer - Mikael Bertelsen - midt i optagelserne til en P1-serie:
Per Fanefjord Laursen

Den 1. august tiltræder Mikael Bertelsen og Mads Brügger som kanalchefer på den nye newstalk-radio, 24syv, der lanceres til november.

Parret skal udvikle 24syvs reportager, satire, kultur, debatter, musik, m.m. til de flader, der ikke er hard news.

MediaWatch fangede den ene af de kommende programchefer - Mikael Bertelsen - midt i optagelserne til en P1-serie:

Hvornår går I i gang med arbejdet? De mange programmer, der skal købes eksternt, skal besluttes og udbydes og kan vel dårligt vente til august?

“Jeg skal først færdiggøre en serie til P1, som jeg arbejder på nu. Vi får travlt, men det er i orden. Man træffer bedst beslutninger, når man skal. Dertil kommer jo, at radioproduktion ikke er så kompleks og tidskrævende som tv.”

Hvordan kan en fri mediefugl holde ud at leve under de krav til programrammer, som 24syv har, og som mange andre medieaktører rasede over i månedsvis?

"Kritikken er misforstået. Snævre rammer og klare krav stimulerer  den kreative proces. Jeg kan f.eks. godt lide, at man i koncessionsteksten kan fornemme, at der skal være en grund til at spille et givent stykke musik," siger han og minder om dogme-reglernes indflydelse på filmkunsten i 90erne.

Som mangeårige DR-folk må I være eksperter i at anlægge en tone og stil, der adskiller sig fra P1 - og DR generelt. Hvad er det modsatte af taleradio a la P1?

“P1 har tit prøvet at ændre tone og stil, men der en mangeårig tradition og skoling i huset, der gør, at det er svært for dem. Men det kan vi, der starter på bar bund. Jeg tror, at vi kommer DR til gode.”

Kan du forestille dig, at der er én million danskere, der kunne tænke sig at lytte til 24syv mindst én gang i løbet af én uge?

“Lad mig starte med at konstatere, at radio er et massemedie; public service skal være bredt og smalt, og en del af projektet er friheden til ikke at tænke i lyttermålinger. Mine erfaringer er dog også, at man pludselig kan stå med et program, der er tænkt til et mindre publikum, men som overrasker og bliver nærmest folkeligt med stor seer- eller lytteropbakning. Det har vi bl.a. set på DR2. Mit indtryk er desuden, at hele lytterbegrebet er under forandring, når folk kan anbefale og gemme programmer til andre lejligheder.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også