MediaWatch

Nyt DR-format for fodboldnørder

DR-programmet ‘Fodboldmagasinet’ med Janus Køster-Rasmussen som vært udkommer udelukkende som podcast.

“Fodboldnørderi serveret med et glimt i øjet”, lyder DR’s beskrivelse af Fodboldmagasinet, der kun kan høres som radiopodcast.

Programmet er for smalt til at ligge på P1, P3 eller P4, derfor opstod ideen til en radio-podcast, siger Janus Køster-Rasmussen, der også er vært på udsendelsen, til radioprogrammet DR Indefra.

Fodboldmagasinet indgår som en del af produktionen i DR’s sportsredaktion og sender hver mandag efter forårets 14 runder i Superligaen. Andre værter er Ulrik Jensen og Jacob Panum.

De har hver gang et panel af gæster, som skal gøre lytterne klogere på fodbold.

“Der er en gemytlig tone, og det skal føles som om man sidder på et godt værtshus og taler fodbold med nogle folk, som ved noget om det,” siger Janus Køster-Rasmussen til DR Indefra, som mener, at podcast-formatet kan tillade sig lidt løsere rammmer end traditionelle radioprogrammer.

Samtidig er programmet målrettet fodboldnørder, og derfor bliver pædagogiske introduktioner af hvem “Ståle” eller “Alex Ferguson” også blive sprunget over.

Der er endnu ikke kommet tal for, hvor mange der podcaster Fodboldmagasinet, men efterspørgslen efter P1-podcasts er stigende. I januar blev der hentet 600.000 P1-udsendelser som podcast, hvilket er tre gange så mange som samme tid året før, ifølge DR Indefra.

- TBH 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs