FM4-møde formilder ikke medier

FM4-ansøgningerne vælter næppe ind til Radio- og tv-nævnet efter forsoningsmødet med medierne i går. Det er stadig for bureaukratisk, mener Informations adm. direktør Mette Davidsen-Nielsen.
MediaWatch

Dagbladet Information har trukket sig fra kampen om FM4 men mødte - i modsætning til andre tidligere ansøgere som JP/Politikens Hus og Fynske Medier - alligevel op til møde med Radio- og tv-nævnet i går.

Mødet gjorde dog ikke FM4-kravene mere spiselige end før mødet, lyder det fra Informations adm. direktør Mette Davidsen-Nielsen, hvis underdirektør deltog i mødet.

"Vi byder stadigvæk ikke," siger hun.

Hvorfor var Information til stede, når I har besluttet ikke at søge?

"Når udbudsteksten bliver udlagt på et møde, kommer vi af almindelig interesse og høflighed, men det ændrede ikke noget," siger Mette Davidsen-Nielsen.

Mødet i Radio- og tv-nævnet havde til formål at dæmpe nogle af de bekymringer, som førte til at JP/Politikens Hus har droppet at søge. De handler blandt andet om, at Nævnet skal sige god for udskiftninger af nøglepersoner, hvis de er nævnt i ansøgningen, og disses kompetencer. Men det er bare et af talrige problemer ved udbuddet, ifølge Informations direktør.

"Hovedårsagen for os er stadig, at udbuddet for omfattende og unødigt bureaukratisk at administrere. Vi så hellere mere fleksible indholdskrav, selvom det skulle betyde færre penge fra staten. Et stort bureaukrati passer ikke til et lille mediehus som vores."

Derudover er den økonomiske gevinst ved at påtage sig FM4-opgaven heller ikke tilstrækkelig høj, mener Mette Davidsen-Nielsen, som ikke synes, at der kom meget nyt på bordet ved mødet i går.

"Det er fint med en lejlighed til at høre nærmere om udbuddet, men således oplyst holder vi fast i ikke at søge," siger Mette Davidsen-Nielsen, som heller ikke regner med at nye ansøgere dukker op så sent i processen.

En anden mulighed kunne være, at udbudsprocessen blev genstartet med mere lempelige krav til medierne.

"Det er måske en mulighed, men så kræver det en grundlæggende revurdering af materialet, og det er jo også et spørgsmål om, hvad der kan godkendes i EU," siger Mette Davidsen-Nielsen.

Heller ikke DK4's mediedirektør Steen W. Petersen synes mere positivt indstillet efter mødet. Han mener, at kendte medienavne spiller en stor rolle i udbuddets krav, ifølge Berlingske.

Ud over Information og DK4 var også Berlingske Media, SBS, Douglas Entertainment og Third Ear til stede ved mødet.

Radio- og tv-nævnets formand Christian Scherfig er umiddelbart tilfreds med mødet.

"Det ligger radio og tv-nævn meget på sinde at forklare, at vi på ingen måde har til hensigt at agere smagsdommere eller at blande os i den redaktionelle proces eller programplanlægning. Det (Nævnets godkendelse af ændringer, red.) handler udelukkende om at sikre, at det niveau der stilles i udsigt i forbindelse med ansøgningen også leveres efterfølgende," siger Christian Scherfig.

Han kalder desuden dialogen på mødet for "positiv".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også