MediaWatch

Forsoningsmøde om FM4

Få uger før ansøgningsfristen om FM4-udbuddet udløber, indkalder Radio- og Tv-nævnet til møde med kritiske medier.

Mediernes kritik af kravene i ansøgningen til at vinde FM4-udbuddet og de op til 100 millioner public service-kroner årligt er haglet ned i den senere tid. Fredag trak JP/Politikens Hus sig tilsyneladende som ansøger.

Nu inviterer Radio- og Tv-nævnet, som skal kåre en vinder blandt de få tilbageværende ansøgere, til forsoningsmøde torsdag den 10. februar.

"I de seneste dage er blevet rejst en række spørgsmål i pressen vedrørende konsekvenserne af udbudsbekendtgørelsen og Radio- og tv-nævnets udbudsvilkår for den fjerde landsdækkende FM-radiokanal. Disse spørgsmål vil Radio- og tv-nævnet meget gerne drøfte med branchen for derigennem at sikre, at der samlet set tilbydes den fremtidige tilladelseshaver nogle hensigtsmæssige rammevilkår (..)," skriver Nævnet blandt andet i en pressemeddelelse.

Her slås det også fast, at rammevilkårene er spændt ud imellem nogle EU-retlige krav til "gennemsigtighed og målbare ydelser" og på den anden side mediernes ret til redaktionel frihed, beslutningskompetence samt mulighederne for at skabe innovativ radio.

Årsagen til at JP/Politikens Hus har trukket sig som ansøger er netop, at koncernen ikke mener, at den redaktionelle frihed kan opretholdes med kravene til, at Radio- og Tv-nævnet skal godkende ændringer i radioens ledelse, nøglepersoner og underleverandører, hvis "disse eller disses kompetencer har været angivet i ansøgningen", som det fremgår af et svar fra Nævnet.

Om rammevilkårene ligefrem kan opblødes eller om hensigten blot er at forklare dem mere uddybende for medierne, fremgår ikke klart at pressemeddelelsen.

Ansøgningsfristen for FM4-udbuddet udløber 28. februar og udbuddet behandles sideløbende i EU.

Mødet finder sted på HC Andersens Boulevard 2, 1553 København K, stueetagen (i kantinen), på torsdag den 10. februar kl. 14-16.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra Radio- og Tv-nævnet.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs