MediaWatch

Per Stig: Det er op til JP/Politiken selv

Kulturministeren beklager, at JP/Politiken ikke vil søge FM4, men en mulig ansøger er i sin gode ret til at beslutte sig for ikke at deltage, lyder det.

Kulturminister Per Stig Møller tager JP/Politikens udmelding om ikke at ville søge på den fjerde landsdækkende FM-radiokanal til efterretning.

"Jeg beklager deres valg, da jeg meget gerne ser et så bredt ansøgerfelt til kanalen som muligt. Men det er naturligvis Politikens egen beslutning," siger han og uddyber i et statement fra ministeriet.

"Jeg vil også sige, at det er helt naturligt, at kravene til kanalen er, som de er i udbudsbekendtgørelsen og i udbudsmaterialet. Når man udbyder en vare ved et udbud, så vil man jo selvklart gerne kunne sikre sig, at man også får den modydelse, man er blevet lovet: Hvis jeg var blevet lovet en ny sportsvogn for mine penge, ville jeg jo næppe blive tilfreds med at få udleveret en nedslidt stationcar. Derfor er kravene som de er. Det er derfor også kun godt, at mulige bydere på forhånd tager seriøst stilling til, om de ønsker at byde eller ej. Hvem der i sidste ende får kanalen afgør Radio- og tv-nævnet." 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs