MediaWatch

KODA lemper betaling for lokalradioer

KODAs direktørskifte i november får allerede nu positive konsekvenser for radiomarkedet.

Flere lokale radiostationer er begyndt at sende på nettet, efter der er indgået en ny aftale mellem KODA og brancheforeningen ‘Radioerne’, der indebærer, at radiostationerne ikke mere skal betales særskilt for at streame deres programmer med tilhørende musikindslag på nettet. Det skriver radionyt.com.

Det er KODAs helt nye direktør Anders Lassen, der signalerer nye tider. Lempelsen skyldes ifølge direktøren ønsket om at give de lokale radiostationer bedre digitale udviklingsmuligheder. Derfor har KODA nu har valgt at inkludere såkaldt simulcast i de nuværende aftaler. Det betyder, at når afgiften til KODA for at sende musik én gang er betalt, så gælder det både udsendelse af programmet på FM og online.

"I KODA mener vi, at det er vigtigt at eksperimentere med nye forretningsmodeller på det digitale område. Derfor har vi nu indgået en aftale med radioerne om, at streaming er inkluderet i de vederlag, radioerne betaler allerede" siger Anders Lassen, der 1. november afløste Niels Bak, som havde været Koda-direktør gennem 25 år.

"På den måde kan radioerne få erfaringer med mediet – også i en startfase hvor det økonomiske potentiale er begrænset," siger han til radionyt.com.

Aftalen er indgået med brancheforeningen Radioerne, men gælder alle de lokale radiostationer i Danmark.

Så vidt radionyt.com erfarer, er følgende nye radiostationer begyndt at streame, som følge af den nye aftale: Limfjord Plus, Radio Alfa Sydfyn, Radio Als, Radio Diablo, Radio Limfjord, og Radio Viborg.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs