MediaWatch

Sådan kommer den nye radio til at lyde - på papiret

25 minutters daglig satire, timenyheder og 55 minutters debat hver dag er nogle af minimumskravene til programfladen på den 4. FM-kanal.

Aktualitet og kultur står højest på dagsordenen i den skitse til programfladen på den kommende fjerde FM-kanal, der nu foreligger i høringsmaterialet fra Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Radioen skal sende 24 timer og ud over timenyheder på minimum fem minutter skal radioen sende 30 timers aktualitetsprogrammer på ugebasis - altså i snit 4,5 timers dagligt. Dertil kommer 24 aktualitetstemaer per år - og 55 minutters debatprogrammer hver dag.

Kulturjournalistikken er i fokus med krav om 70 minutter kulturnyheder per uge - dvs. i snit 10 min. dagligt - og 20 timers kulturprogrammer om ugen, svarende til knap tre timer hver dag. Samtidig er det pointeret, at kulturprogrammerne skal formidles af værter med formidlingsmæssig og faglig kompetence.

Sportsnyheder skal prioriteres med minimum 70 minutter om ugen - eller i snit 10 min. dagligt - og så kan lyttere se frem til et dagligt satireprogram på mindst 25 minutter.

Formmæssigt skal fire en halv times udsendelser ugentligt være reportage eller montage - reportagen skal være repræsenteret dagligt.

Og så er der musikken. Her er der genremæssigt frit slag på mp3-hylderne - som dog skal udnyttes. Kanalen skal have en bred musikprofil og må ikke domineres af enkelte genrer. Min. 30 pct. skal være dansk musik.

Kanalen er dog ikke news-talk for ingenting. Musikken må kun fylde 20 pct. i dagtimerne fra 06-18 og skal i dette tidsrum være "relevant begrundet", som det hedder. Mellem 18 og 24 skal musikken fylde 55-65 pct., men formidles med faglig viden. I nattetimerne må musikken udgøre 45-55 pct.

Genudsendelser må maksimalt udgøre 10 pct. af den samlede flade per uge.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs