Få lytter til P1 og P2 på DAB

DR søsætter i efteråret en stor kampagne for DAB. Og det er der god grund til, hvis P1 og P2-lyttere skal følge med over på DAB, når de to kanaler slås sammen på FM, men altså samtidig får hver sin DAB-kanal. Selvom en tredjedel af de danske husstande har en DAB-radio stående, afspejler det sig ikke i lyttertallene for P1 og P2, skriver DR's personaleblad, DRåben.

DR søsætter i efteråret en stor kampagne for DAB. Og det er der god grund til, hvis P1 og P2-lyttere skal følge med over på DAB, når de to kanaler slås sammen på FM, men altså samtidig får hver sin DAB-kanal.

Selvom en tredjedel af de danske husstande har en DAB-radio stående, afspejler det sig ikke i lyttertallene for P1 og P2, skriver DR's personaleblad, DRåben.

"Tal fra DR Medieforskning viser, at P1 i dag er i kontakt med 14,8% af den danske befolkning på en uge. Umiddelbart skulle man så forvente, at godt 5% af lytterne så er DAB-brugere, men det er ikke tilfældet. kun 2,2 procent af lytterne tænder for en DAB-radio for at høre P1, og for P2 er tallet heller ikke tæt på 1/3. Her er den ugentlige andel af radiolyttere på 9%, hvor 1% bruger DAB," skriver DRåben.

Selvom DR har droppet agitationen for at slukke for FM i 2015, så tror man stadig på DAB som vejen frem - netradio er ikke et alternativ endnu.

“Netradio har skuffet, både i England, Danmark og de fleste andre lande. En vigtig ting er de tekniske barrierer, der gør det svært at høre netradio, noget andet er, at radiolytning er meget situationsbestemt. Du hører det mens du kører bil, laver mad, mens du arbejder, osv. Derfor skal det være tilgængeligt i de situationer, og det er ikke tilfældet ordentlig udstrækning på nuværende tidspunkt,” forklarer Ole Mølgaard, kanalchef på P3 og P4.

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også