MediaWatch

Frøken Klokken lægger røret på efter 82 års tro tjeneste

Siden 1939 har danskerne kunnet ringet til Frøken Klokken og få oplyst tidspunktet på døgnet. Nu bliver den velkendte stemme sendt på pension.

Fra 1970 og frem til i dag var radiospeaker Marianne Germer stemmen bag Frøken Klokken. | Foto: ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

I årtier har hun informeret danskerne om det præcise klokkeslæt, men om få uger bliver Frøken Klokken sendt på pension. Det sker 82 år efter, at tjenesten første gang gik i luften.

Det oplyser TDC Net i en pressemeddelelse.

Gennem årene har det har været ualmindelig efterspurgt service. Alene det første år modtog Frøken Klokken 11,6 mio. opkald, da løsningen blev lanceret i 1939.

Siden har danskerne troligt brugt servicen til at blive oplyst om tidspunktet på dagen, men 30. november lægger Frøken Klokken endegyldigt røret på for sidste gang.

"Som en naturlig følge af den digitale udvikling er der i dag en række telefonservices, der ikke bliver brugt i lige så høj grad som tidligere, og som har et højt strømforbrug. Det gælder blandt andet Frøken Klokken. Antallet af brugere på tjenesten har været stødt faldende over de seneste år, da funktionaliteten er overtaget af eksempelvis mobiltelefoner," udtaler Robert Dogonowski, kommerciel direktør i TDC NET, i meddelelsen.

Stemme bag den originale udgave af Frøken Klokken var Anna Edith Sommer-Jensen. Hendes stemme blev i 1970 udskiftet Marianne Germers. Det er den dag i dag hendes stemme, som oplyser om klokkeslættet, når man ringer på 70101155.

Før Frøken Klokken gik i luften i 1939, modtog telefoncentraler som denne cirka fire millioner årlige forespørgsler på, hvad klokken var. | Foto: ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation
Før Frøken Klokken gik i luften i 1939, modtog telefoncentraler som denne cirka fire millioner årlige forespørgsler på, hvad klokken var. | Foto: ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs