MediaWatch

DR's radiokanaler må fortsat spille gamle klip fra pigekor

DR vil ikke lave forbud mod at afspille klip fra periode i DR Pigekoret med stærkt kritiserede dirigenter.

DR's kulturdirektør Henrik Bo Nielsen. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DR vil ikke forbyde at afspille gamle klip med DR Pigekoret fra den årrække, hvor Tage Mortensen og Michael Bojesen var chefdirigenter for koret, og en lang række piger blev udsat for krænkelser.

Sådan lyder det fra Henrik Bo Nielsen, der er DR's direktør for kultur, børn og unge.

"Jeg vil ikke kommentere konkrete personer. Men mere generelt: DR arbejder ikke med censur eller lister over forbudte kunstnere."

"Helt principielt må man skille personerne fra værkerne, men selvfølgelig forholder vi os løbende til musikken og den kontekst, den indgår i."

"Der er altid tale om en redaktionel vurdering fra situation til situation - herunder om vi for eksempel skal undgå at spille konkrete sange i en periode."

"Jeg har fuld tillid til, at vores redaktioner i de konkrete situationer formår at udøve de rette skøn," siger Henrik Bo Nielsen i en skriftlig kommentar.

Meldingen kommer, efter at en advokatundersøgelse om DR Pigekoret onsdag viste, at mindst 64 tidligere piger i koret har oplevet krænkende adfærd.

De fleste tilfælde skulle være fundet sted for 20-50 år siden. Men der skulle også være indberettet flere tilfælde af krænkelser fra 2001-2010.

Der er blandt andet tale om berøringer på intime steder, ufrivillige kys, herunder gentagne og langvarige tungekys, egentlige befamlinger og adfærd af endnu grovere karakter.

I alt 129 personer har fortalt om deres oplevelser i forbindelse med undersøgelsen.

17 oplyst, at de hverken har oplevet eller har viden om krænkende adfærd i pigekoret.

Tage Mortensen døde i 2001. Hans efterfølger, Michael Bojesen, har afvist de forhold, der er beskrevet i advokatundersøgelsen.

"Da jeg har fået forelagt det, der vedrører min person, ved jeg, at de krænkelser, der er beskrevet i rapporten, ikke har noget at gøre med mine ti år som dirigent for koret," skriver han i en mail til Ritzau onsdag.

Flere tidligere korsangere har bestridt Michael Bojesens udmelding. Mia Rehling, der var i koret fra 2001 til 2007, fortalte torsdag, at hun har en følelse af, at der er ting "der ikke er forløst".

"Vi, der var i Pigekoret på Michael Bojesens tid, ved godt, hvilken kultur der var. Set i det lys bliver jeg både vred og skuffet over, at han ligefrem vælger at benægte det," sagde hun.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs