MediaWatch

P1 lancerer nyt mediemagasin med tidligere Radio24syv-vært i front

"Tabloid" er navnet på DR's nye mediemagasin, som erstatter "Mennesker og Medier" på P1. Nuværende vært på P1 Debat skal stå i spidsen for programmet, der samtidig flytter sendetid.

Foto: DR

Til november får P1's nye mediemagasin "Tabloid" premiere med journalist Marie Louise Toksvig som vært. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

"Tabloid' bliver P1’s ugentlige podcast, der tager de største og mest kontroversielle historier i pressen under kritisk behandling. Podcasten vil hver uge undersøge de gode historier og dem, der går galt, konfrontere de ansvarlige hovedpersoner og tage lytterne med ind i det redaktionelle maskinrum," lyder det i DR's præsentation af programmet.

Marie Louise Toksvig er i dag vært på P1 Debat og har tidligere bl.a. været journalist på Ekstra Bladet og vært på Radio24syvs krimimagasin "Politiradio".

"Det kommer ofte bag på mig, hvor mange forestillinger og fordomme, der er om journalister og navnlig vores arbejdsmetode. Og eftersom journalistikken er noget, vi alle sammen forbruger og betaler for – nogle gange helt uden at lægge mærke til det, er det vigtigt at undersøge og gennemlyse den. Det er på en måde kritisk forbrugerjournalistik om journalistik, jeg skal lave," siger hun.

Ifølge værten skal programmet være både oplysende og underholdende at lytte til for andre end mediebranchen selv.

"Vi skal tale om det, de professionelle medier laver, med dem, der laver nyhederne og dem, de handler om," siger hun i meddelelsen.

Flytter sendetid

"Tabloid" bliver efterfølgeren til DR's tidligere mediemagasin "Mennesker og Medier", som med Kurt Strand i værtsstolen sendte for sidste gang 25. juni. "Mennesker og Medier" blev sendt fredag formiddag, mens "Tabloid" vil kunne lyttes på P1 om søndagen kl. 12.15 - første gang bliver 26. november, oplyser DR til MediaWatch. Podcastpremieren er 21. november.

Kanalchef på P1, Nikolai Thyssen, er glad for, at Marie Louise Toksvig har sagt ja til at tage opgaven på sig:

"DR skal have en mediekritisk podcast, som udfordrer dem, der sætter præmissen for den offentlige debat: Mediechefer, redaktører, journalister. Det siger næsten sig selv, at man skal gå dobbelt så hårdt til dem, der normalt får lov til at formulere spørgsmålene. Og derfor er jeg utroligt glad for, at Marie Louise Toksvig har sagt ja til være vært. Hun er iskold og ikke bange for gå i flæsket på dem, der bestemmer. Også hendes egen chef," lyder det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs