MediaWatch

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

Ankesag mod to mænd, der er tiltalt for drab på radiovært, begynder tirsdag. De fik livstid i byretten.

Foto: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix

Den 31-årige radiovært og eksbandeleder Nedim Yasar blev på brutal vis skudt og dræbt, da han om aftenen den 19. november 2018 netop havde sat sig ind i sin bil på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter.

Yasar var på vej hjem fra en reception for bogen "Rødder - en gangsters udvej", der handlede om hans vej ind og ud af bandemiljøet.

Men Nedim Yasar nåede aldrig hjem. Han blev ramt af flere skud i hovedet og døde af sine kvæstelser.

Tirsdag tager Østre Landsret hul på ankesagen, hvor to mænd er tiltalt for at have dræbt radioværten.

I Retten på Frederiksberg blev de begge idømt fængsel på livstid, men de nægter sig skyldige og vil frifindes. Det oplyser mændenes forsvarere, Mette Grith Stage og Mai-Brit Storm Thygesen.

Det var et enigt nævningeting, der 25. februar sidste år fandt den nu 26-årige Satudarah-rocker Alexander Findanis og hans barndomsven Martin Binni Svanberg på nu 27 år skyldige i drabet.

Det var Findanis, der affyrede de dræbende skud, mens Svanberg var chauffør i flugtbilen, konkluderede retten.

Begge mænd ankede livstidsdommene på stedet.

Fængsel på livstid betragtes som landets strengeste straf og er som udgangspunkt en dom til fængsel resten af livet. I gennemsnit bliver livstidsdømte dog løsladt efter 16-17 års fængsel.

Tidligst efter 12 år kan en livstidsfange blive prøveløsladt.

Den hårde straf skyldtes blandt andet, at drabet blev begået med en revolver eller pistol på åben gade.

Udfaldet af ankesagen ventes at falde, præcis et år efter at dommene på livstid blev afsagt. Østre Landsret afsiger efter planen dom den 25. februar.

Nedim Yasar stiftede i sin tid en lokal bande, Los Guerreros, der var støtte for Bandidos. Yasar forlod i 2012 bandemiljøet via et exitprogram.

Siden blev han blandt andet vært på Radio24syv-programmet "Politiradio" og var i gang med en uddannelse, da han blev dræbt. Han prøvede også kræfter med skuespil og havde en mindre rolle i DR-serien "Bedrag".

Det var udsigten til at blive far, der fik ham til at bryde med bandetilværelsen.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs