MediaWatch

Gramex får ny direktør

Direktør for Filmret bliver ny chef for rettighedsorganisationen Gramex, der skifter direktør efter ni år.

Musikeren Mads Langer giver drive-in-koncert i Aarhus. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Rettighedsorganisationen Gramex, der varetager rettigheder for udøvende musikere, skifter direktør. Det skriver Kulturmonitor.

Efter knap ni år fratræder John Kristensen, der kom til Gramex i 2011, men nu er fratrådt med øjeblikelig virkning. Han afløses af Anne Sophie Gersdorff Schrøder, der kommer fra en stilling som direktør for rettighedsforeningen Filmret og tidligere har været forlags- og medlemschef i Koda og fuldmægtig i Kulturministeriet.

Frem til hendes start i august konstitueres vicedirektør Thomas Maagaard Dyekjær som direktør i Gramex. Den nye direktør skal bl.a. have fokus på digitalisering ifølge bestyrelsesformand for Gramex, Laura Littauer.

”Som bestyrelse for en forvaltningsorganisation er det vores forpligtelse at arbejde for en administration af medlemmernes penge, der er så effektiv og transparent som mulig. Den opgave beror blandt andet på et stålsat fokus på yderligere digitalisering og en oprigtig interesse for medlemmernes faktiske behov. Jeg er i den forbindelse slet ikke i tvivl om, at vi med Anne Sophie Gersdorff Schrøder har ansat den rigtige person til at bringe Gramex klogt og sikkert ind i fremtiden,” siger Laura Littauer i en pressemeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs