MediaWatch

Bauer Medias moderselskab opkøber tysk avisgruppe

Ejeren bag tyske Bauer Media Group, der står bag den største kommercielle radioaktør i Danmark, har fået grønt lys til opkøb af tysk avisgruppe.

Foto: Screenshot

Mediekoncernen Heinrich Bauer Verlag KG udbygger sin position på det tyske avismarked med opkøbet af en udgivergruppe under fællesbenævnelsen MDZ, der blandt andet udgiver avisen Mitteldeutsche Zeitung samt dens 17 lokale versioner og en stribe andre regionalaviser. Det fremgår af en meddelelse fra de tyske konkurrencemyndigheder Bundeskarellamt, der har givet grønt lys til overtagelsen.

Heinrich Bauer Verlag står bag den tyske mediekoncern Bauer Media Group, der i Danmark står bag landets største kommercielle radioselskab med kanaler som Nova og The Voice.

Koncernen udgiver i forvejen en række tyske aviser, hvoraf bl.a. avisen Volksstimme samt en række gratisaviser bliver distribueret i områder, der støder op til udgivelsesområdet for Mitteldeutsche Zeitung, der er den største regionalavis i det tyske område Saxony-Anhalt. Sælger af aviserne er den tyske mediekoncern Dumont Schauberg.

Konkurrencemyndighedens vurdering af sagen er, at de eksisterende aviser under Bauer-koncernen og de nyerhvervede avisers udgivelsesområder grænser op til hinanden, men altså ikke overlapper, og derfor vil opkøbet ikke begrænse konkurrencen om læsere eller annoncører.

Hvad Heinrich Bauer Verlag har lagt på bordet i forbindelse med overtagelsen af aviserne fra Dumont, er ikke oplyst.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere