MediaWatch

Gyldendal henter ny forlagschef fra Gads Forlag

Forlagskoncernen har kigget mod Gads Forlag for at finde ny chef for forlagsdivisionen, der består af Cicero og Flamingo/Pretty Ink.

Gyldendal har hjemme i Klareboderne i København. Foto: Torben Stroyer/KULTUR

Cicero og Flamingo/Pretty Ink får fra nytår ny forlagschef i skikkelse af Elisabeth Strandgaard. Det oplyser Gyldendal, der står bag de to forlagsbrands, i en pressemeddelelse.

Den kommende forlagschef kommer fra et job som redaktionschef hos Gads Forlag. Hun har tidligere været forlagsredaktør og bogklubchef, ligesom hun har været leder af telegramredaktionen hos Politikens udlandsredaktion.

"Jeg er virkelig glad for, at Elisabeth har sagt ja til at stå i spidsen for Cicero og Flamingo/Pretty Ink. Hendes dybe forståelse for både indhold og læsere er lige det, der skal til for at fortsætte den fornemme udvikling, forlagene har gennemgået de seneste mange år," udtaler Morten Hesseldahl, adm. direktør for Gyldendal, i meddelelsen.

Cicero og Flamingo/Pretty Ink har hidtil været en del af Rosinante & Co. og haft Anne Søndergaard i spidsen. I forbindelse med lukningen af Rosinante som selvstændigt selskab og sammenlægningen med moderforlaget Gyldendal er de to udgivelseslinjer skilt ud i en selvstændig forlagsenhed i Gyldendal-koncernen.

"Jeg glæder mig meget til at videreføre og videreudvikle den flotte liste, der er opbygget på både Cicero og Flamingo/Pretty Ink i samarbejde med de to redaktioner. For mig er det et yndlingsscenarie at arbejde med brede fortællinger med stor læserskare i et hus med vilje til at satse på den gode historie," siger Elisabeth Strandgaard i meddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere