MediaWatch

Radio4 sender flest programmer – men færrest minutter – fra København

En gennemgang foretaget af Berlingske viser, at lige godt halvdelen af de gennemgåede Radio4-programmer sendes med københavnsk base. Målt på sendetid er tyngden uden for København.

Foto: Flemming Krogh/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

18 ud af 34 programmer i Radio4's sendeplan, som Berlingske har gennemgået, bliver sendt fra København, skriver avisen i dag. Målt på sendetid er billedet anderledes. Her står de Aarhus-baserede udsendelser for den største del med 3350 minutter ugentligt, mens programmer, der sendes fra København, udgør 2035 minutter ugentligt ifølge avisens gennemgang.

Rikke Hedman, programchef for kanalen, forventer, at fordelingen af antallet af programmer med base i og uden for hovedstaden vil se "helt anderledes ud" om et år.

"Måske bemærker man de københavnske værter, fordi det er dem, der fylder mest i offentligheden. Om et halvt eller et helt år er det måske anderledes. Så shiner vores andre værter mere. Det har jeg da en klar forventning om," siger Rikke Hedman til Berlingske.

Sendetilladelsen til FM4, som Radio4 overtog fra Radio24syv 1. november, indeholder et krav om, at 70 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal have arbejdssted mindst 110 kilometer uden for København. Langt størstedelen af Radio4's fastansatte medarbejdere har base i Aarhus, mens programmer med københavnsk base ofte produceres af eksterne producenter, skriver Berlingske. Med sendetilladelsen følger krav om, at 20 pct. af programproduktionen skal udlægges til private producenter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs