Kulturminister vil have svar på spørgsmål om DAB-udbud

Kulturministeren inviterer medieordførere med til et møde, hvor Radio- og tv-nævnet skal besvare spørgsmål om afgørelsen af DAB-udbuddet, der har mødt kritik. (Opdateret)
Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
AF RITZAU

Opdateret kl. 09.35 med kommentar fra SF's medieordfører, Jacob Mark.

Kulturminister Rasmus Prehn (S) vil have Radio- og tv-nævnet til at svare på den seneste tids spørgsmål og kritik om begrundelsen for valget af udbyder til den nye DAB-kanal.

Derfor vil ministeren sørge for et møde med nævnet, hvor også medieordførere fra Folketingets partier er inviteret, så nævnet kan svare på spørgsmål.

"Jeg vil have, at der er rene linjer om den beslutning, som Radio- og tv-nævnet har truffet. Kritik og alle spørgsmål om dabudbuddet er mere end velkommen, og alle skal have svar," siger Rasmus Prehn i en pressemeddelelse.

"Derfor må Radio- og tv-nævnet også stille op og besvare alle spørgsmål, der måtte være. Det er vigtigt, at nævnet nu har åbnet for, at byderne kan stille spørgsmål til nævnet om beslutningen," lyder det videre fra ministeren.

Prehn har ikke haft mulighed for at lade sig interviewe af Ritzau mandag.

Kritik af afgørelse

I sidste uge tabte Radio24syv udbuddet om at drive den nye DAB-kanal til ungdomsstationen radio Loud.

Det afgjorde Radio- og tv-nævnet, og frem til middagstid den 29. oktober kan Radio24syv, Loud samt DK4 Radio, der også havde ansøgt om at drive kanalen, stille spørgsmål til nævnet vedrørende dets afgørelse. 

Efter afgørelsen har det blandt andet været kritiseret, at Radio Loud lægger op til at dække 82 procent af landet, mens Radio24syv lagde op til at dække cirka 97 procent. 

Netop den mindre geografiske dækning har været kritiseret af De Radikale, som ønsker et nyt udbud af den nye dabkanal. Også Liberal Alliance ønsker, at udbuddet går om.

SF vil indtil videre ikke gå så langt, selv om udbuddet ifølge medieordfører Jacob Mark ser skævt ud. 

"Det ser skævt ud, at man vælger en kanal, der ikke er landsdækkende, når vi bad om, at den skulle være landsdækkende. Men inden vi vurderer, hvad der er sagligt og ikke sagligt, vil vi gerne have en diskussion med Radio- og tv-nævnet. Det er den ordentlige måde at gøre det på, og vi er åbne for indtil da at give Radio24syv en økonomisk håndsrækning," siger Jacob Mark.

"Og vi er også åbne for, at det kan gå om, hvis det viser sig, at det ikke er sagligt, efter at vi har haft en diskussion med Radio- og tv-nævnet," siger han.

Deadline fredag 

Indtil nu har Rasmus Prehn ikke kommenteret afgørelsen omkring den nye DAB-kanal, og det har ifølge ham kastet kritik af sig. 

"Det ærgrer mig, for jeg stiller gerne op, men jeg skal også overholde armslængdeprincippet, hvilket betyder, at det er det uvildige Radio- og tv-nævn, der står for processen om udbuddet. Begynder jeg at udtale mig, risikerer jeg at bryde med dette princip. Mit ønske er, at alt foregår korrekt. Derfor har jeg sat gang i denne proces, hvor alle kritiske spørgsmål og indsigelser besvares," siger han.

Radio24syv og de andre bydere har allerede fået mulighed for at stille skriftlige spørgsmål om udbuddet til Radio- og tv-nævnet. Spørgsmålene skal være stillet inden tirsdag klokken 12.

Nævnet vil besvare spørgsmålene inden middagstid fredag d. 1. november, hvor Radio24syvs nuværende sendetilladelse er overgået til Radio4. Svarene ifølge Slots- og Kulturstyrelsen vil blive offentliggjort.

Radio- og tv-nævn skal stå på mål for afgørelse om DAB-udbud

24syv om udbudsevaluering: Først svar på spørgsmål, så klage 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også