MediaWatch

Radio24syv-program rykker til Radio4

Radio4 har takket ja til at overtage Radio24syvs natteprogram, når sendetilladelsen til FM4-frekvensen skifter hænder 1. november. Aftalen kom på plads, inden Radio24syv tabte DAB-udbuddet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radio24syv-programmet "Nattevagten" overlever, selvom Radio24syv ikke gør. Det skyldes, at Radio4, som overtager FM4-sendetilladelsen fra Radio24syv, også overtager programmet. Det skriver Politiken.

Allerede en måned inden Radio24syv tirsdag tabte udbuddet af den fireårige sendetilladelse på DAB, tog Radio24syv kontakt til Radio4 for at foreslå, at "Nattevagten" kunne fortsætte hos Radio4. Betingelsen fra Radio24syvs side var, at programmet fortsat produceres af det samme produktionsselskab og med de samme værter.

Ifølge programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen passede Nattevagten ikke ind i det nye setup, som Radio24syv skulle have, hvis radioen skulle fortsætte som DAB-kanal.

"Da vi sendte vores ansøgning til DAB-kanalen, var vi bevidste om, at vi skulle spare 23 mio. kr. om året, og vi mente ikke, "Nattevagten" ville fungere på digital radio. Det er et program, der skal leve på FM og er som skabt til den romantik, der går helt tilbage til krystalapparaterne. Det er både til ældre, søvnløse lyttere og folk, der sidder og passer en reception om natten, og det er vigtigt i forhold til lytterskaren, at programmet fortsætter på samme frekvens," siger Mikael Bertelsen til Politiken.

Radio- og tv-nævnet offentliggjorde tirsdag eftermiddag vinderen af DAB-udbuddet, og det blev kanalen Loud. Dermed lukker Radio24syv 1. november.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs