MediaWatch

Ny radioaftale vækker kritik hos medieaktører

Mens fredagens aftale om en ny DAB-radiokanal vækker glæde hos Radio 24syv, så skubber den samtidig planerne om en ny musikkanal ud, og det vækker kritik hos flere medieaktører.

Med fredagens aftale om en ny DAB-radiokanal ser det ud til, at Radio 24syv kan få lov til at fortsætte, men den skubber samtidig en anden planlagt radiokanal ud, og det skaber frustration hos flere aktører, som kritiserer forløbet.

Det skriver Altinget.

Radiokanalen blev præsenteret som en del af sidste års medieforlig, og der blev afsat 30 mio. kr. til dens planlagte arbejde om "formidling af kultur, herunder klassisk musik". Kanalen var derudover pålagt det nu så omdiskuterede krav om at skulle ligge 110 kilometer fra hovedstaden.

”Jeg er mildest talt overrasket over aftalen. Den har ikke været i høring, og det lugter lidt af, at det er en skræddersyet gave til Anders Krab og Radio24syv. Det er problematisk,” siger Le Gammeltoft, stifter af det digitale kulturmedie Heartbeats, som i længere tid har arbejdet på at forberede buddet på den nye radiokanal.

Hun peger på, at der med skæringen DR's musikkanaler er opstået et behov for at understøtte dækringen af de alteranative musikgenrer. Også hos Bauer Media, som driver The Voice og Radio Nova, der har kigget på at byde ind på den nu sløjfede musikkanal, og mediegruppen mener, at musikken kommer til at tabe på beslutningen.

Radio24syv: "Det ser interessant ud. Det må man sgu sige"

People Group er klar til at søge DAB-kanal til Radio24syv - også alene

S er "ikke afvisende" over for radioaftale – men kritiserer forløb

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere