MediaWatch

Museum genåbner i 2021 med fokus på kommunikationshistorien

Museet Enigma vender tilbage i ny udformning i 2021 med bl.a. fake news og digital dannelse som emneområder.

Enigma har til huse på Østrebro i København. | Foto: Berthelsen og Scheving Arkitekter

Enigma – Museum for post, tele og kommunikation vil i 2021 invitere publikum ind i nye lokaler i København med fokus på Danmarks kommunikationshistorie. Det oplyser museet i en meddelelse.

Enigma udspringer af det tidligere Post & Tele Museum, der indtil 2015 havde til huse i Købmagergade i København. I sin relancerede og genåbnede form vil Enigma fra 2021 bl.a. sætte fokus på fake news og digital dannelse.

"Vi er alle borgere i en verden fuld af kommunikation. Vi er på døgnet rundt og har med de digitale kanaler fået mulighed for selv at udkomme, når vi har lyst. Men de mange fine muligheder til trods, så er tonen ofte skarp og rå, og den offentlige debat er udfordret. Næsten dagligt bliver vi præsenteret for nyheder om lækkede cpr-numre eller private billeder, der ikke skulle have været delt," udtaler Jane Sandberg, direktør for Enigma, i meddelelsen.

Enige drives af Post & Tele Museums Fond, som blev stiftet i 1996 af TDC og Postnord.

Den bygning, som Enigma flytter ind i, ligger på Østerbro i København og er ejet af ejendomsselskabet Jeudan, som også har været med til at finansiere ombygningen af museet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs