MediaWatch

Venstre skifter medieordfører

Rokade i Venstre betyder, at Mads Fuglede lægger kasketten som medieordfører og overtager varm stol som ordfører på udlændinge- og integrationsområdet. Ny medieordfører er udpeget.

Foto: Ritzau Scanpix/Anne bæk

Venstres folketingsgruppe har blandet kortene. Partiets medieordfører Mads Fuglede skiftes ind som ny ordfører på udlændingeområdet og får hele ansvaret for udlændinge, integration og indfødsret.

Han erstatter Marcus Knuth på udlændingeområdet, mens Jan E. Jørgensen før har haft ansvaret for indfødsret.

"Vi er på dørtærsklen til en ny politisk sæson. Derfor sætter jeg det stærkest mulige hold," siger gruppeformand Karen Ellemann (V).

Marcus Knuth får i stedet ansvaret for innovation, hvor Sophie Løhde (V) er minister, og afløser samtidig Mads Fuglede som medieordfører.

Jan E. Jørgensen bliver kommunalordfører og fortsætter som EU-ordfører.

Dermed blev rollen som medieordfører et kort kapital for Mads Fuglede. Han tog i maj over som talsmand på medieområdet efter Britt Bager, der blev udnævnt som ny politisk ordfører for Venstre.

Kritisk bog på vej

Rokaden kommer kort før, at Jan E. Jørgensen udgiver en bog med titlen "En ægte liberal". 

Den udkommer 23. oktober, og ifølge Jyllands-Posten, der har set en foromtale fra forlaget Momenta, genopliver bogen en række indre stridspunkter i Venstre.

Blandt andet efterlyser Jan E. Jørgensen ifølge Jyllands-Posten en retning for Danmark, "som er rodfæstet i det oprindelige Venstre". 

Det beskrives ifølge avisen også, at Jan E. Jørgensen "var imod forbud mod burka og niqab og fandt det ufølsomt, da Inger Støjberg (udlændinge- og integrationsminister, red.) fejrede 50 udlændingestramninger med en kage".

Rokaden har dog intet med indholdet i bogen at gøre, fastslår Karen Ellemann.

/ritzau/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs