MediaWatch

Kulturminister vil udskyde ny model for fordeling af bibliotekspenge

Ane Halsboe-Jørgensen hiver i bremsen og vil udskyde en ny model for biblioteksafgiften, der i højere grad tilgodeser e- og lydbøger. Den nye fordelingsnøgle til det trecifrede millionbeløb skulle træde i kraft i år, men ser nu ud til at blive skubbet til 2024. Ellers får forfattere til digitale værker en "uforholdsmæssig stor andel".

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

For fire år siden justerede politikerne på biblioteksafgiften, der er en kulturstøtteordning, der går til kulturformidlere med bøger og værker til udlån på folkebibliotekerne, så der også kunne udbetales penge til digitale værker og ikke kun papirbøgerne.

En trinvis indfasning blev indledt i 2018, så fordelingen til e- og lydbøger har de første fire år været fastlagt på forhånd. Fra 2022 skulle den såkaldte dynamiske model træde i kraft, så fordelingen af biblioteksafgiften fremover skulle baseres på forholdet mellem fysiske og digitale bøger i udlånstallene fra bibliotekerne og streamingtjenesten Ereolen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs