MediaWatch

Bogsalget i Storbritannien var det højeste i et årti

212 mio. fysiske bøger blev der solgt i Storbritannien i 2021. Stigningen er især drevet af øget salg inden for krimier, science fiction, romantik og bøger om personlig udvikling.

Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau Scanpix

Salget af bøger fortsætter den opadgående kurve i Storbritannien, og salget var sidste år det højeste i et årti, skriver den britiske avis The Guardian.

Avisen henviser til tal fra Nielsen Bookscan, der viser, at bogsalget er steget med fem pct. i forhold til i 2020, og at stigningen især skyldes en stigende appetit for krimier, science fiction, romantik og bøger om personlig udvikling.

The Guardian skriver, at værdien af bogsalget lå på 1.82 mia. pund - svarende til ca. 16.2 mia. kr. - et niveau, der ikke er set højere.

Ifølge The Guardian indeholder opgørelsen fra Nielsen Bookscan dog estimater, da coronanedlukninger i Storbritannien har efterladt huller i dataene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs